Kastelen van de Schelde

Kastelen van de schelde

Langs de oevers van de Schelde staat een fascinerende verzameling van kastelen, burchten, en historische gebouwen. Ze weerspiegelen een rijke en interessante geschiedenis. Vernieuwd, gerestaureerd, en heropend dienen deze kastelen nu als toegangspoorten voor het ontdekken van de Scheldevallei in al haar facetten. Ook De Abdij van Bornem maakt deel uit van dit netwerk. Ze engageert zich als onthaalpoort en belangrijk verbindend element tussen de unieke Schelde-natuur en haar immens rijke erfgoed. 

Wil je meer weten over dit netwerk? Ontdek het hier. 

Kastelen van de Schelde

Onthaal en belevingspunt 'Kasteel van Bornem' in de Abdij

De verhaallijnen van het kasteel en De Abdij van Bornem zijn nauw met elkaar verbonden. Gelegen op een boogscheut van het kasteel ontdek je in  de gastenrefter van de abdij hoe het land van Bornem vorm kreeg vanaf de 16e eeuw.  Het is de ideale springplank voor het verkennen van de ruimere regio. Via anekdotische, en concrete plaatsgebonden info, ontdek je de boeiende Bornemse geschiedenis en de bijzondere synergie tussen de adel en clerus in verleden tijden. 

Kasteel van Bornem

Op wandelafstand (1.7 km) van De Abdij van Bornem vind je het sprookjesachtige Kasteel van Bornem. 
Je kan er terecht in het onthaal en belevingscentrum met koetsenmuseum. Je kan ook het kasteel bezoeken met gids en je verbazen over de grootste privécollectie Breugel-prenten, werken van Vlaamse meesters, gespecialiseerde kant, en intrigerende historische interieurs.

Ontdek hun volledige aanbod en tarieven: 

Kasteel van Bornem

Nieuwsbrief

Wil je de laatste nieuwtjes graag ontvangen via mail? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Inschrijven
Naar top