Individueel bezoek

Bezoek de abdij op je eigen tempo met de erfgoedapp, of sluit aan bij één van onze instaprondleidingen in de zomerperiode.

Individueel bezoek 

Bezoek De Abdij van Bornem op je eigen tempo. Individueel bezoek is mogelijk iedere woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag én zondag van 13:30 uur tot 17 uur tijdens het hoogseizoen (van de paasvakantie tot het laatste weekend van september).

Daarbuiten kan je als individuele bezoeker terecht tijdens evenementen en tijdelijke expo's. Bekijk hiervoor onze activiteiten en de beschikbaarheden op onze webshop. 

Tarieven: 

Leeftijd +18€ 8
Leeftijd +18 en inwoner van Bornem€ 6
Leeftijd 7-18€ 4
Leeftijd 7-18 en inwoner van Bornem€ 3
Leeftijd 0-6Gratis

Tickets via de webshop of aan de kassa

Instaprondleidingen

Tijdens de maanden juli, augustus en september kan je iedere zaterdag en zondag aansluiten bij een gegidste rondleiding. (*)  Aanvang om 14 uur stipt aan het onthaal van de abdij. Een professionele gids neemt je anderhalf uur mee op sleeptouw en laat je kennismaken met de kunstcollectie en vele boeiende verhalen.

* geen instaprondleiding tijdens het tweede weekend van augustus (gesloten wegens 100km Dodentocht Bornem)

Tarieven:

Leeftijd +18€ 8
Leeftijd +18 en inwoner van Bornem€ 6
Leeftijd 7-18€ 4
Leeftijd 7-18 en inwoner van Bornem€ 3
Leeftijd 0-6Gratis

Tickets via de webshop of aan de kassa. Let op: het aantal deelnemers is beperkt tot 18 personen per instaprondleiding.

Ontdek de abdij interactief met je smartphone

De abdij maakt gebruik van de erfgoedapp van FARO. Deze app kan je gratis downloaden in de app-store of via google play. Het is de sleutel tot heel wat extra informatie in de abdij.

Benieuwd waar een schilderij of beeldhouwwerk juist over gaat? Ontdek leuke details of laat je toespreken door een glasraam.

Open eenvoudigweg de app, volg de abdijtour en scan de objecten waarin jij geïnteresseerd bent. Onze medewerkers helpen je graag op weg. 

TIP:

Overal in de abdij is gratis wifi, Kom met een goed opgeladen smartphone, en neem desgewenst je eigen audio-oortjes mee. 

Een inclusieve museumbeleving voor iedereen!

De Abdij van Bornem presenteert een unieke, inclusieve museumervaring die ook is ontworpen voor blinden, slechtzienden, doven en slechthorenden.

Deze innovatieve opstelling combineert tastbare elementen, voelplaten, geluid en geurevocatie met een speciaal ontwikkelde audioguide of begeleiding door een gebarentaalgids. Dankzij de geavanceerde beacon-technologie van FARO's erfgoedapp krijgen bezoekers automatisch meldingen bij bijzondere bezienswaardigheden in de Abdij.

Kom en beleef de Abdij van Bornem op een geheel nieuwe manier: hoor, voel, ruik en proef de geschiedenis tijdens een individueel bezoek.Een familievriendelijk museum

We zorgen ervoor dat ook gezinnen met kinderen volop kunnen genieten van hun bezoek.  Aan het onthaal kan je een doe-bundel verkrijgen om samen op een interactieve manier de abdij te ontdekken.

Ook bij tijdelijke exposities voorzien we een kindvriendelijk aanbod.

Nieuwsbrief

Wil je de laatste nieuwtjes graag ontvangen via mail? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Inschrijven
Naar top