Bereikbaarheid

Hoe kom je het best naar de Abdij?

Met de auto

De abdij, gelegen nabij het centrum van Bornem, is gemakkelijk bereikbaar en slechts 40 minuten verwijderd van Antwerpen, Brussel en Gent. Dankzij een centrale positie is de abdij vlot te bereiken via de N16, die aansluit op zowel de A12 als de E17.

Voor de abdij vind je een ruime gratis parkeerplaats.

Op enkele minuten loopafstand zijn er bijkomende parkeergelegenheden - eveneens gratis - beschikbaar: parkeergarage Achterweidestraat, parking C.C. Ter Dilft en parking Sportcentrum Breeven

Met het openbaar vervoer

Trein 

Het station van Bornem bevindt zich op ongeveer 1,3 km afstand van de Abdij van Bornem. Je kunt ervoor kiezen om te voet te gaan of een bus te nemen naar de abdij.

Bus

Vanaf 1 juli 2023 stopt de Belbus 938 Klein-Brabant direct voor de deur van de abdij. Om van deze busdienst gebruik te maken, dien je van tevoren te reserveren via Hoppin. Alle informatie over het boeken van de Belbus vind je hier.

Reserveer belbus

Daarnaast stopt buslijn 252 (Boom-Puurs-Bornem-Dendermonde) ook dicht bij de abdij. De halte 'CC ter Dilft' ligt op ongeveer 500 meter loopafstand.

Met de fiets

Fietsen naar de Abdij van Bornem is de perfecte keuze. Plan je route via de fietsknooppuntenplanner; de abdij bevindt zich bij fietsknooppunt 23.

Op het plein naast de abdijkerk vind je een fietsenrek waar je jouw fiets veilig kunt stallen.


Plan je route

Met de camper

Op het plein tegenover de Abdij van Bornem vind je  4 camperplekken waar je gratis tot 48 uur kan verblijven.

Op korte afstand is er een bijkomende camperplaats in het Sport- en recreatiecentrum Breeven. Hier is een sani-station dag en nacht toegankelijk. Je kan er afvalwater lozen, chemisch toilet legen en vers drinkwater verkrijgen (tegen betaling van 2 euro).

Meer info en andere camperplaatsen

Let op: tijdens de winterperiode kunnen de waterkranen afgesloten zijn om bevriezing te voorkomen.

Nieuwsbrief

Wil je de laatste nieuwtjes graag ontvangen via mail? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Inschrijven
Naar top