Kunstenaars verkennen de Abdij van Bornem voor kantkunstexpo in 2025

Meer dan 50 kunstenaars trokken afgelopen zaterdag naar de Abdij van Bornem. Ze deden dit om een kijkje te nemen voor 'Lace re-Born-em' 2025, een toekomstige tentoonstelling die helemaal draait om de schoonheid van kant en kantwerk.

Meer dan 50 kunstenaars trokken afgelopen zaterdag naar de Abdij van Bornem. Ze deden dit als voorbereiding op iets heel speciaals namelijk: om een kijkje te nemen voor 'Lace re-Born-em' 2025, een toekomstige tentoonstelling die helemaal draait om de schoonheid van kant en kantwerk. Deze expo zal plaatsvinden van 16 augustus tot 19 oktober 2025.

Deze creatieve zielen gingen op zoek naar de perfecte plek om hun kunstwerken volgend jaar tentoon te stellen. Het is nu al duidelijk dat deze expo iets bijzonders wordt. Omdat kantklossen zo'n fijne en tijdrovende bezigheid is, beginnen de voorbereidingen ruim op tijd. Sommige kunstwerken worden zelfs speciaal voor de abdij op maat gemaakt.

'Lace re-Born-em' 2025 gaat een mix worden van oude technieken en nieuwe idee├źn, waarbij de kunst van het kantklossen in een modern jasje wordt gestoken. Het wordt een plek waar traditie en innovatie samenkomen, en waar bezoekers kunnen zien hoe veelzijdig kant wel niet kan zijn. Bovendien zal ook de kant uit de eigen abdij-collectie een plaatsje krijgen. 

Kan je al niet wachten? Bekijk dan zeker al eens de site van onze partner: Living Lace vzw. Blijf ons volgen voor meer nieuwtjes en updates over de tentoonstelling en de kunstenaars die hun werk komen tonen. 'Lace re-Born-em' 2025 wordt zeker weten een hoogtepunt dat je niet wilt missen! Gepubliceerd op  dinsdag 2 apr 2024 om 11:20 uur

Nieuwsbrief

Wil je de laatste nieuwtjes graag ontvangen via mail? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Inschrijven
Naar top