Cartoonist Chrostin brengt live tekeningen en storytelling tijdens de Zintuigelijke Belevingsdag

Cartoonist Chrostin brengt op 28 april haar unieke stem en visie tot leven tijdens live tekensessies met storytelling, ondersteund door een doventolk.

Dit voorjaar start de Abdij van Bornem met een buitengewone zintuigelijke ervaring. Op zondag 28 april 2024 verwelkomen we van 13:30 tot 18:00 uur bezoekers voor een dag multi-sensorische belevingen. Centraal staat de lancering van de inclusieve museale installatie, die zintuigen prikkelt met audio, voelplaten, geur en tactiele elementen.

Een van de hoogtepunten van deze dag is de aanwezigheid van Christina "Chrostin" Araya De Witte, gevierd Belgische illustrator, cartoonist en feministe. Chrostin zal live haar kunst tonen door te tekenen en tegelijkertijd te vertellen over haar werk, alles wordt bovendien ondersteund door een doventolk. Deze performance is speciaal ontworpen om inclusief te zijn voor mensen met een auditieve of visuele beperking.

Met haar krachtige stem en visuele verhalen heeft Chrostin, geboren in Mechelen uit een Belgische vader en een Thaise moeder, een indrukwekkend aantal fans - meer dan 86.000 volgers op Instagram. Haar werk, dat zowel haar multiculturele achtergrond als haar feministische idealen weerspiegelt, biedt een frisse blik op hedendaagse thema's en daagt sociale normen uit.

De zintuigelijke belevingsdag belooft een rijke ervaring te worden met activiteiten die alle zintuigen aanspreken, met o.a. een bijzonder concert met audiovisuele ondersteuning voor doven, unieke smaaksensaties en meer. De activiteiten zijn zorgvuldig samengesteld om een inclusieve omgeving te bieden voor iedereen.

Ontdek Chrostin en haar werk op  Instagram

Gepubliceerd op  dinsdag 26 mrt 2024 om 08:55 uur

Nieuwsbrief

Wil je de laatste nieuwtjes graag ontvangen via mail? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Inschrijven
Naar top