Missie en Visie

Visie

DE ABDIJ ALS HET WARME EN GROENE ERFGOEDCENTRUM VAN BORNEM

De abdij is een toeristische trekpleister waar geschiedenis, cultuur en natuur wordt beleefd voor en door Bornemenaars en bij uitbreiding voor alle geïnteresseerden uit de ruime omgeving.

Missie

De abdij van Bornem ambieert lokaal en regionaal een toonaangevend bruisend centrum te zijn waarin geschiedenis, cultuur en natuur met elkaar in dialoog gaan.  

  • De abdij van Bornem hanteert de principes van een modern en toekomstgericht cultureel erfgoed-management om een duurzame en kwalitatieve erfgoedbeleving te kunnen aanbieden aan een veelheid van doelgroepen. De eigen bijzonder rijke geschiedenis en collectie, alsook haar inplanting in een prachtige groene en historisch waardevolle omgeving vormt de basis voor een erfgoedbeleid over de gehele gemeente en regio.  
  • De Abdij van Bornem is een ideale startplaats voor de verkenning van natuur en cultureel erfgoed in de regio en streeft naar een effici├źnte ontwikkeling van een toeristische economie. Dit past in de bredere visie van de Vlaamse overheid, die inzet op (internationaal) erfgoedtoerisme buiten de Vlaamse kunststeden, en in de Scheldevallei in het bijzonder. 
  •  De Abdij van Bornem zal erfgoed als een belangrijk identiteitsvormend en gemeenschapsbindend middel inzetten en dankzij een bloeiende vrijwilligerswerking de lokale gemeenschapsvorming stimuleren en onderhouden.

Nieuwsbrief

Wil je de laatste nieuwtjes graag ontvangen via mail? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Inschrijven
Naar top