Toeristische partners

Toerisme Klein-Brabant

Klein-Brabant is de schilderachtige regio gevormd door Bornem en buurgemeente Puurs-Sint-Amands. De regio is doordrenkt van een natuurlijke en culturele rijkdom. Het team van Toerisme Klein Brabant, medewerkers én vrijwilligers, staan klaar om je bij te staan met advies om de streek te verkennen en je bezoek onvergetelijk te maken. Ze beschikken over talrijke kaarten en gidsen die zeker van pas komen bij een fietsroute langs de Schelde, een bezoek aan één van de charmante kastelen, een rondleiding in één van de forten of tijdens een proeverij van lokale culinaire specialiteiten. 

Ontdek het hele aanbod voor Klein Brabant op hun website

Toerisme Klein Brabant

Of ga eens langs in één van de Informatiepunten tijdens de openingsuren.

  • Landhuis Bornem 
  • De Abdij van Bornem 
  • Kaai Sint-Amands 
  • Landschapspark Liezele 

Toerisme Scheldeland

De Abdij van Bornem ligt in het hart van Scheldeland, een toeristische regio vol contrasten en verrassingen genesteld langs de kronkelende rivier de Schelde. Deze waterrijke omgeving in het hart van Vlaanderen is de perfecte bestemming voor wie houdt van natuur, cultuur en ontspanning. Het landschap is bezaaid met uitgestrekte polders, boomgaarden en schilderachtige dorpjes. Je vindt er uitgebreide fiets en wandelroutes die de bezoekers langs abdijen, kastelen en forten leiden, maar ook door historische steden zoals Dendermonde en Aalst.  

Net als onze collega's van Toerisme Klein-Brabant maakt Toerisme Scheldeland je wegwijs in deze bijzondere regio. Ontdek het volledige aanbod op: 

Toerisme Scheldeland

natuur water dier rivier

Nationaal Park Scheldevallei 

Het Nationaal Park Scheldevallei is een echte natuurparel en biedt bezoekers een uniek landschap gevormd door de dynamische loop van de Schelde. Deze uitgestrekte regio herbergt een rijke biodiversiteit en een complex ecosysteem bestaande uit natte graslanden, uiterwaarden, bossen en moerassen, die samen een toevluchtsoord vormen voor een breed scala aan flora en fauna. 

Samen met het Kasteel van Bornem is de Abdij van Bornem één van de onthaalpoorten van dit nationaal park. Toeristen en natuurliefhebbers kunnen er genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen en fietsen. Met de verrekijker in de hand spot je misschien een zilverreiger, het ijsvogeltje of de zeldzame roerdomp. De goed uitgestippelde paden en uitkijkpunten stellen bezoekers in staat om de natuurlijke schoonheid en rust van het gebied optimaal te ervaren. Het park legt de nadruk op duurzaam toerisme, en streeft naar een harmonieuze balans tussen mens en natuur. 

Nationaal Park Scheldevallei

UNESCO Geopark Schelde Delta

Scheldeland, is één van de regio's van het kandidaat "UNESCO Geolandschap."  Deze Vlaams-Nederlandse rivierdelta is een uniek grensoverschrijdend estuarium, een gebied waar de getijden van de Noordzee duwen en trekken aan de loop van de Schelde, en waar zout water overloopt in zoet water.  

De rivier de Schelde loopt als blauwe draad door het Geopark. Alles samen is het een gebied van 5.500 km², verspreid over vele gemeenten en met zo’n 1.500.000 inwoners. Het strekt zich uit over de provincies Zeeland en Noord-Brabant in Nederland, en West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen in Vlaanderen. Samen engageren alle partners zich voor het behoud en de duurzame toeristische ontsluiting van dit natuurgebied. 

Geopark Schelde Delta

Nieuwsbrief

Wil je de laatste nieuwtjes graag ontvangen via mail? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Inschrijven
Naar top