STROOM Festival aan de Schelde in de Abdij van Bornem

STROOM maakt volledige programma van zijn derde editie bekend. Het Festival in de Scheldevallei dat plaats vindt van 20 juni tot 6 juli 2024 doet ook de Abdij van Bornem aan, met Bart Moeyaert en het Nederlands Blazers Ensemble.

Binnen exact drie maanden luidt Festival STROOM de zomer in met een betoverende mix van concerten en discours in de Scheldevallei tussen Gent en Antwerpen. Voor de derde keer meert het festival aan langs unieke Vlaamse erfgoedparels en groene plekken aan de rivier. Het artistieke programma verbindt cultuur met natuur en wakkert het bewustzijn aan rond de thema’s duurzaamheid, water en klimaat. Het festival vindt bovendien plaats in het net erkende Nationaal Park Scheldevallei. Een primeur!

De lente is in het land: niet toevallig het uitgelezen moment waarop Festival STROOM haar programma aankondigt. Het festival biedt dit jaar opnieuw opmerkelijke artistieke projecten aan die een directe link hebben met de natuurlijke omgeving en elementen die sterk onderhevig zijn aan de seizoenen. Nationaal Park Scheldevallei vormt hierbij het decor voor dertien zinderende concerten: Schuberts Forellenkwintet, Händels Water Music of Haydns grandioze Oratorium Die Schöpfung maken er hun doortocht. Op STROOM kom je ook te weten hoe Vivaldi’s Vier Seizoenen zouden klinken in 2050 en komt de eeuwenoude Dendermonde Codex van Hildegard van Bingen opnieuw tot leven. Daarnaast worden vanop een CO2- neutraal zeiljacht gratis oeverconcerten gespeeld aan verschillende steigers langs de Schelde, waarbij de getijden het aanvangsuur bepalen. Het programma wordt ten slotte ook afgewisseld met boeiende discours en gegidste wandelingen. Zo krijgen bezoekers de kans om meer te weten te komen over de biodiversiteit en het waterbeheer in de regio, maar ook welke impact de natuur heeft op ons lichaam.  

Ontdek het volledige programma

Gepubliceerd op  donderdag 21 mrt 2024 om 15:05 uur

Nieuwsbrief

Wil je de laatste nieuwtjes graag ontvangen via mail? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Inschrijven
Naar top