Officiële oprichting van het Nationaal Park Scheldevallei

Het Nationaal Park Scheldevallei is nu officieel een feit. Samen met heel wat andere partners zet de gemeente Bornem en bij uitbreiding de Abdij van Bornem zich in om van het Nationaal Park een succes te maken.

Met trots kondigen we aan dat op 2 april de oprichtingsvergadering van vzw Nationaal Park Scheldevallei plaatsvond. Een mijlpaal die het begin markeert van een nieuw hoofdstuk voor onze prachtige regio. Deze ontwikkeling biedt een unieke kans voor Bornem om zich te profileren als een cruciale schakel binnen dit grootschalige project dat natuur, toerisme en erfgoed naadloos met elkaar verbindt.

Nationaal Park Scheldevallei, erkend door de Vlaamse regering, strekt zich uit langs de Schelde en verbindt Antwerpen met Gent. Het is een biodiversiteitshotspot, bekend om zijn getijdennatuur en als thuisbasis voor unieke flora en fauna. De vzw, ondersteund door een brede coalitie van partners waaronder de gemeente Bornem, zet zich in voor de bescherming van dit landschap, met bijzondere aandacht voor duurzame landbouw, toerisme en het behoud van erfgoed.

De Abdij van Bornem, als één van de vele erfgoedlocaties, speelt een sleutelrol in de ambitie van het park om de regio uit te bouwen tot een herkenbaar en samenhangend gebied. Onze gemeente, befaamd om zijn toeristische aantrekkelijkheid en rijke geschiedenis, wordt hiermee nog sterker op de kaart gezet. Dit initiatief belooft niet alleen de natuurlijke pracht van onze omgeving te versterken, maar ook de lokale economie en het toerisme een aanzienlijke boost te geven.

De samenwerking tussen overheden, lokale gemeenschappen en talloze vrijwilligers onderstreept de gemeenschappelijke missie om van Nationaal Park Scheldevallei een succes te maken. Bornem is trots deel uit te maken van dit project dat onze natuurlijke en culturele schatten beschermt en promoot, terwijl het ook nieuwe kansen creëert voor inwoners en bezoekers om de unieke schoonheid van onze gemeente te ervaren.

We kijken uit naar de verwezenlijking van dit ambitieuze plan en het welkom heten van bezoekers aan ons mooie Bornem, waar natuur en erfgoed hand in hand gaan als poort tot Nationaal Park Scheldevallei.

Meer weten, ontdek alles over het nationaal park op de hun website: Nationaal Park Scheldevallei

Gepubliceerd op  dinsdag 2 apr 2024 om 09:47 uur

Nieuwsbrief

Wil je de laatste nieuwtjes graag ontvangen via mail? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Inschrijven
Naar top